Ez a fajta tészta sokféléből készülhet.Ebben az a jó hogy egyik módja a maradékok felhasználásának. Az se baj ha két külön fél csomag tésztát főzünk hozzá. Keszülhet fusiliből,szarvacskából vagy pennéből.Azon felül hogy tészta tekintetében nem kell válogatnunk hús terén sem kell.Készülhet ez darált sertésből,kockára vágott sertésből,kockára vágott csirkéből vagy pulykából de akár a vasárnapi sült maradékából.Ez után eldöntjük hogy zejfös vagy paradicsomos legyen az étel.Tejfölből elég 3-4 evő kanál.Sűrìtett paradicsomból elég egy dobozzal.Ez után el döntjük hogy nyers zöldséget használunk vagy mirelitet.Ha nyers zöldséget hasznunk azt mindig a hús után tesszük bele míg a mirelitet a tejföl vagy paradicsom után tesszük az ételbe.Tehát megpucolunk és felkockázunk egy fej hagymát.Kevés olajon leirítjuk majd mehet rá a hús amit kifehéredésig pirítunk.Ha ezzel megvagyunk mehet rá a zöldség vagy a tejföl vagy a paradicsom.Ezt követően mehet bele a mirelit zöldség ha másmilyen nem kerül bele.Ez után készre főzzük és össze keverjük a megfőtt tésztával.Maj tepsibe vagy jénaiba tesszük és reszelt sajttal a tetején készre sütjük.Jó étvágyat.